Odlingskit

En odlingsupplevelse, 5-10 dagar från sådd till skörd! Se odlingsinstruktioner nedan, vid frågor maila oss gärna på info@mikrogarden.se.

Lycka till!

1.

Klipp upp påsens kortsida så nära plastsvetsen som möjligt. Spara påsen! Ta fram odlingstråget och lägg i en hampamatta i tråget.

2.

Se till att hampamattan är genomblöt genom att vattna från ovan eller ställa tråget i en behållare med vatten så sugs vattnet upp via hålen i botten av tråget. Låt överflödigt vatten sedan rinna av.

3.

Öppna fröpåsen och fördela fröna jämt över hampamattan ungefär så tätt som på bilden nedan (fröna i påsen räcker till fyra sådder, så ta ungefär 3/4 matsked till varje tillfälle). Man kan så väldigt tätt men undvik att fröna ligger ovanpå varandra

4.

För nu tillbaka tråget in i påsen och placera paketet i rumstemperatur. Låt den uppklippta kortsidan vara öppen.

5.

Efter 2-3 dagar har fröna groddat och rotat sig i jorden och är ca 1cm långa. Ta då ut tråget ur påsen och placera ljust och i rumstemperatur. Lämplig plats för detta kan vara fönsterbrädan. Vattna nu genom att ställa tråget i en behållare med vatten så vatten sugs upp via hålen i botten av tråget.


Missta inte rothår för mögel, bilden nedan visar rothår som växterna har för att ta upp vatten, det är helt normalt. Längre trådar som klättrar längs med växterna är ofta tecken på mögeltillväxt, avlägsna angripen del om det skulle uppstå.6.

Efter 5-10 dagar har bladen fått sin gröna färg och skotten blivit långa nog att skörda. Klipp av med sax efter behov. Om skotten börjar vissna ge dem mer vatten genom att upprepa vattningen i punkt 5.

Återanvänd tråget, lägg i ny hampamatta och frön och upprepa processen ovan.